Liim

Järjesta:
Kuva: Nimekirjana / Võrgustikuna
Jänesenaha liim
Parima kvaliteediga nahaliimidest. Tooraineks on jänesenahk, kasutatakse restaureerimisel, eriti hinnatud pillimeistrite ja raamaturestauraatorite hulgas.
ÄNESENAHA LIIM
Kasutuskohad: maalide ja maalingute restaureerimine, lõuendi kruntimine.
Kasutamisõpetus: 5 %-lise liimikrundi valmistamine: 1l krundi valmistamiseks võta graanuleid 50g ja vett 950 g ning jäta mõneks ajaks seisma, et graanulid paisuksid. Seejärel aseta vesivanni tasasele tulele ja sulata, kuni vedelik on läbipaistvaks muutunud. Mitte keeta! Säilib külmas, riknenud liimi mitte kasutada (tunneb ära lõhna järgi).

Tootekood: 192
3,50 €
Kalaliim
Tootekood: 191
3,50 €
Kalaliim, vedel, 1 kg
Tootekood: 11170
42,00 €
Kalaliim, vedel, 100g
Tootekood: 11701
6,50 €
Kondiliim
Kondiliim
Traditsiooniline liim, mida on kaua ja edukalt kasutatud.
Kondiliim koosneb loomset päritolu valkudest, jäik liim. Traditsiooniliselt kasutatud mööbli juures. Kondiliimi aurutades ja kuumutades on teda võimalik lahti sulatada, kaasaegsete liimidega see võimalus puudub. Miinuseks aga rabedus, niiskuse ja külmakartlikus.
Liimilahuse valmistamiseks granuleeritud liim valatakse üle külma veega vahekorras 1: 1 ja jäetakse paisumiseks seisma (3-4 tunniks). Peale paisumist liimi soojendatakse kahekordses liiminõus. Välimises on vesi ja sisemises liimilahus – temperatuur ei tohi olla kõrgem kui 60 C. Kõrgema t liimilahus kaotab liimimisomadused. Vahu peale tulekul liimilahusele on soovitav see eemaldada.Liimilahus on soovitav valmistada koguses 1 kuni 2 päevaks. Korduv liimi soojendamine vähendab järsult tema liimimisomadusi. Liimi kasutatakse t vähemalt 50 C. Seejuures peab liimil olema teatud konsistents, ta peab voolama pintslilt pideva joana. Kui liim tilgub – siis ta on vedel, kui tardub lennul ja langeb klompidena – paks. Paksu liimi vedeldatakse kuuma veega.
Tootekood: 19
1,50 €